​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra

Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

Er du på jakt etter en ekstra inntekt?


Internett byr på en rekke gode muligheter til å tjene penger hjemmefra, men det er naturligvis fremdeles mulig å jobbe hjemmefra med mer tradisjonelle arbeidsoppgaver. I denne artikkelen ser vi litt på noen av mulighetene til å skaffe seg en ekstra inntekt offline. 

Ekstrajobber
De aller fleste muligheter til å tjene penger hjemmefra uten å benytte internett egner seg best for deg som ønsker en ekstra inntekt og det er denne typen jobbmuligheter vi fokuserer på i denne artikkelen. Videre inkluderer vi noen inntektsmuligheter som betyr at du må bevege deg utenfor hjemmet, for eksempel som avisbud. Tips om muligheter til en ekstra inntekt gjennom internett finner du i menyen, hvor vi spesielt anbefaler artikkelen Jobb Hjemme som artikkelforfatter, samt artikkelen Ekstrajobb. Ellers kan denne siden være verdt et besøk.

Barnepass
Å passe barn er en populær mulighet til ekstra inntekter som passer for de fleste aldre. Du kan være barnevakt i helger og/eller på kveldstid, eller du kan jobbe som "dagmamma". Dersom du ikke har et hjem som egner seg til barnepass kan du sitte barnevakt der barna bor. Sjekk lokale aviser, oppslagstavler og lignende for å finne muligheter til å jobbe som barnevakt eller dagmamma. Du bør også gi venner, familie og andre bekjente beskjed om at du ønsker denne typen arbeid. Husk ellers at dette er en ekstrajobb som innebærer mye ansvar og som stiller krav til deg som skal passe barn. Først og fremst bør du naturligvis trives med å passe barn, men du bør også være pålitelig og god til å kommunisere med foreldre og andre foresatte. Det er viktig at foreldrene føler seg trygge på at barna har det godt.

Hva er du flink til?
Du kan skaffe deg selv en pen ekstra inntekt ved hjelp av en hobby, interesse eller lignende. Tenk gjennom hva du liker å gjøre, hva du er flink til, samt hva andre kan være villige til å betale for. Du kan for eksempel skaffe deg en ekstra inntekt gjennom å reparere og vedlikeholde tre-møbler i ditt lille hobbyrom, du kan selge håndarbeid, sy klær på bestilling, selge malerier, strikke klær, reparere sykler, eller selge pianotimer. Mulighetene er mange og det er bare fantasien som setter grenser. Bruk lokale oppslagstavler, venner og familie, lokale medier, samt internett til å promotere dine tjenester. 

Avisbud og avissalg
Det å tjene penger som avisbud er fremdeles en god mulighet til å skaffe seg en ekstra inntekt, men det vil naturligvis avhengige mye av hvor du bor. Sjekk mulighetene som finnes i ditt område og husk at det spesielt i de store byene ofte finnes mange muligheter. Alt i fra en kort avisrute i nabolaget til lengre ruter som skal utføres på natten er flere steder tilgjengelig og ved å kombinere flere avisruter kan du tjene en god del penger. Når det gjelder salg av aviser er det først og fremst salg av VG og Dagbladet som gjelder. Disse avisene skal selges til privatpersoner (fra dør til dør) og selges på lørdager (kun Dagbladet), søndager, samt på enkelte helligdager. Dette er en grei mulighet til å sikre seg en liten ekstra inntekt som først og fremst passer for yngre personer. Kontakt dine lokale aviser for muligheter til å jobbe som avisbud. 

•    Her finner du info om salg av VG
•    Her finner du info om salg av Dagbladet

Diverse småjobber
En rekke forskjellige småjobber gir gode muligheter til å sikre seg en ekstra inntekt, men det betinger at du ikke er spesielt kresen. Ofte innebærer nemlig slike småjobber at du blir litt skitten på hendene, samt at du må bruke kroppen. Plenklipp og annet hagearbeid, maling av hus, garasjer og gjerder, utvask av hus, hundelufting, samt flytting og pakking er eksempler på denne typen jobber som de aller fleste kan utføre. Mange kommuner og områder har egne småjobbsentraler som videreformidler denne typen arbeid og i tillegg bør du sjekke lokale aviser og oppslagstavler dersom du ønsker å benytte denne muligheten til en ekstra inntekt. Husk også at du kan finne deltidsjobber, samt noen småjobber på sidene til NAV og på Finn.no 

Her finner du tips om det å tjene penger på nett