​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra

Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

Hvordan tjene penger på å selge bilder?


Dersom du er en ivrig hobbyfotograf har du muligheten til å tjene penger på egne bilder. Faktisk er mulighetene ganske så gode, men det krever at du legger ned litt arbeid både i selve bildene, samt i markedsføringen av disse. I denne artikkelen ser vi nærmer på hva som skal til for å lykkes som amatørfotograf, samt på hvordan du kan tjene penger på tegninger.

Om Inntektsmulighetene
Gode digitale kamera får du i dag til noen få tusenlapper og disse er en av to hovedårsaker til at hobbyfotografer kan tjene penger på å selge bilder. Slike kamera gjør det nemlig enkelt å ta bilder av god kvalitet samtidig som det er gratis å "fremkalle" bildene. Den andre hovedårsaken er det enorme markedet som har vokst frem på internett. Tusenvis av aktører som nettaviser, reklamebyråer, nyhetsbyråer, nettbutikker og andre nettsted har nemlig et konstant behov for bilder og ofte velger de å kjøpe disse fra nettbaserte bildebyråer hvor du kan laste opp dine bilder.

Nettbaserte Bildebyrå
Det finnes en rekke nettbaserte bildebyrå hvor du kan laste opp dine bilder for så å tjene penger når noen laster ned disse. Slike bildebyrå har enorme online fotoarkiv og ofte benyttes uttrykket stock photos om denne typen bilder. Det er et uttrykk du ofte vil se dersom du ønsker å tjene penger på denne måten, noe som skyldes at de fleste av de nevnte bildebyråene benytter engelsk som språk. Vi kommer tilbake til hvordan disse byråene fungerer, med først noen ord om bildene dine som er selve grunnlaget for å kunne tjene penger.

Bildene dine
Dersom du skal kunne tjene penger på salg av egne bilder må noen kriterier oppfylles og da tenker vi først og fremst på kvalitet og motiv. Når det gjelder kvalitet er det blant annet skarphet og oppløsning som er viktig og når det gjelder motiv er det etterspørsel og konkurranse som er viktig. Motiver som mange ønsker og hvor konkurransen er liten gir med andre ord optimale forutsetninger for å tjene penger, men i utgangspunktet kan du selge bilder med alle slags motiv. Det inkluderer for eksempel bilder av dyr og natur, av aktiviteter og mennesker, samt av steder og severdigheter. Det inkluderer også arrangerte motiver, for eksempel av kosttilskudd kombinert med frukt (til helsesider), eller penger kombinert med kort (gambling). Husk at det er mange andre som også ønsker å selge egne bilder, noe som betyr at kreativitet og unike bilder vil øke mulighetene til å tjene penger.

Kjempenyhet!
Et nytt nettsted har nå lansert en meget god mulighet til å tjene penger på egne bilder. Det er en kjempenyhet og en mulighet som svært mange kan benytte. Dette nettstedet viser deg nemlig hvordan du tjene penger, hvilke bilder du bør ta, samt hvor og hvordan du bør selge bildene dine. Sistnevnte er faktisk det aller viktigste og nøkkelen til suksess. Les mer her

Kom i gang
Vi forutsetter at du har tatt en del bilder av ok kvalitet som du nå ønsker å tjene penger på. Det første du da gjør er å registrere deg oss et bildebyrå (se oversikt nedenfor). Det er gratis og du får et brukernavn og et passord, så er du i gang. Nå laster du ganske enkelt opp bildene dine til dette byrået og venter på en eventuell godkjenning dersom det kreves. De aller fleste bilder som holder grei kvalitet vil bli godkjent, men det kan av og til ta litt tid. Videre bør du bruke litt tid på å sette deg inn i nettsidene til de bildebyråene du velger. Legg spesielt merke til hvordan søkefunksjonene fungerer da det er på den måten kundene finner bilder. For at du skal tjene penger må kundene finne dine bilder og med litt kunnskap kan du øke muligheten for at kundene finner dine bilder. Et viktig punkt i den sammenheng er beskrivelsen av bildene dine som bør være relevant, unik og på engelsk.

Hvordan tjene mest mulig?
Når du har lastet opp bildene og disse har blitt godkjent vil de vanligvis bli utstyrt med et vannmerke slik at kun kunder som betaler kan benytte dine bilder. Så vil bildene bli liggende i byråets nettarkiv i lang, lang tid og hver gang noen laster ned et av disse vil du tjene noen kroner. Det betyr med andre ord at du kan tjene penger i langt fremover i tid uten å gjøre mer arbeid. Men, for å tjene mest mulig på bildene dine bør du gjøre litt mer. Bli medlem av flere andre bildebyrå og laste opp de samme bildene der. Det vil øke inntektene en god del fordi de forskjellige bildebyråene har forskjellige kunder og i teorien kan et bilde lastes ned mange tusen ganger. Markedet du selger bilder i er nemlig globalt og potensialet enormt.  

Ressurser
Det finnes en rekke online bildebyrå og dersom målet ditt er å tjene penger på selge bilder bør du bli medlem av minst fem slike byrå. Videre finnes det en rekke nettsider som har spesialiser seg på emnet «hvordan tjene penger på bilder». I tillegg finnes det en del kurs og guider med mer eller mindre nødvendige tips. Slike nettsider og guider er ikke nødvendige for å lykkes, men du vil få en del gode tips som gjør at du kan tjene en god del mer penger på dine bilder. Nedenfor finner du linker til bildebyrå og ressurssider.

•    Fotolia - Stort online bildebyrå
•    IStockPhoto - Stort online bildebyrå
•    Shutterstock - Stort online bildebyrå
•    Sell Stock Photos - Tips og hjelp