​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra

Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

Jobb hjemmefra med en hobby


Nesten uansett hvilke hobby du ønsker å tjene penger på, så finnes det noen forutsetninger som vil avgjøre om du lykkes, samt hvor mye penger du eventuelt kan tjene. En slik forutsetning er dine evner og da tenker vi på hvor flink du er. Forklart med andre ord, vil du tjene mer penger dess finere vilder du maler, dess flinkere du er å spille gitar, eller dess flinkere du er å lære bort din hobby. En annen forutsetning er at det må være, eller kunne skapes en etterspørsel. Det hjelper lite å kunne lære bort fluefiske, dersom ingen ønsker å betale for å lære dette og det hjelper lite å ta flotte bilder dersom ingen ønsker å kjøpe disse. Ellers er markedsføring og en arena for salg også forutsetninger for å kunne tjene penger på en hobby.

•    Jobbe hjemmefra med epost
•    Jobbe hjemmefra som databehandler
•    Nyttige tips


Salg og markedsføring
I utgangspunktet er det vanskelig å tjene penger på en hobby uten at det legges ned en betydelig innsats i markedsføringen, selv om noen unntak finnes. Spesielt i en oppstartsfase er det viktig å gjøre dine produkter kjente, uansett om du skal selge tjenester eller konkreter ting. Hvilken form for markedsføring som er best vil blant annet avhenge av hvem dine potensielle kunder er, samt av hva du skal markedsføre. Men, på generelt grunnlag så er blogging et godt sted å begynne, noe du kan lese om i neste avsnitt. AdWords, finn.no og lignende sider, oppslagstavler i nærmiljøet, samt sosiale medier som Facebook, Twitter og ikke minst YouTube er byr også på gode og rimelige muligheter til markedsføring.

Blogging som reklame
Blogging er i seg selv en hobby som gjør det mulig å jobbe hjemmefra, noe du kan lese om i denne artikkelen. Som nevnt er også blogging et godt utgangspunkt for å markedsføre dine hobbyprodukter og du kan komme i gang helt gratis. Videre kan en blogg også brukes til å motta betaling for det du selger, noe som er svært enkelt dersom du benytter PayPal. Når det gjelder markedsføringen er det viktig å lage en skikkelig blogg med relevant og nyttig innehold. Det gir nemlig både flere besøkende fra søkemotorer som Google, samt skaper troverdighet for deg og dine produkter. Dersom du skal selge fluekurs vil for eksempel en blogg om fluefiske både skaffe potensielle kunder som søker etter informasjon om dette emnet, samt vise at du virkelig har kunnskap om fluefiske.

Hvilke hobbyer?
Som nevnt er det mulig å tjene penger på svært mange hobbyer og det er fullt mulig å jobbe hjemmefra på fulltid gjennom en hobby. For de aller fleste betyr imidlertid egner imidlertid en hobby seg best til å sikre seg en ekstra inntekt, noe som i alle fall bør være utgangspunktet. Når det gjelder hvilke hobbyer som kan gi deg en ekstra inntekt finner du eksempler nedenfor, men husk at dette bare er eksempler. Det er så å si kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan tjene penger på en hobby, spesielt dersom du benytter internett til å nå et globalt marked.

Å selge bilder (foto) er en hobby som mange benytter til å skaffe seg litt ekstra penger, noe du kan lese mer om i artikkelen Selge Bilder.

Å selge håndarbeid er an av de beste mulighetene til å tjene penger på en hobby, men det krever naturligvis at du lager produkter av en viss kvalitet. eBay, finn.no og din egen blogg er ypperlige salgssteder for slike produkter. Sjekk gjerne også denne siden

Å være fiskeguide og/eller arrangere opplæring i forskjellige former for sportsfiske bør være midt i blinken for deg som er en dreven sportsfisker. 

Dersom musikk er din hobby kan du både tjene penger på å lære andre et spesifikt instrument, samt gjennom forskjellige spillejobber. Les mer her

Dersom du liker dyr kan du tjene penger på å gå tur med hunder, eller på å passe og/eller stelle forskjellige dyr. Les mer her

Dersom hobbyen din er idrett og trening kan du også tjene penger. Av mulighetene som finnes kan vi nevne at du kan ta betalt for å lære bort din idrett, eller gjennom å bli dommer. Mest penger ligger det nok i å bli personlig trener.

Er matlaging din store lidenskap? Da kan du tjene penger på ting som å skrive en kokebok, lage en blogg med tips og oppskrifter, eller gjennom å selge kaker og lignende til spesielle anledninger som bursdager.

Innen data og internett finnes det mange muligheter til å tjene penger på en hobby og blogging er allerede nevnt. Opplæring av andre for eksempel innen design eller bruk av forskjellig programvare er en mulighet, mens det å designe nettsider er en annen. Det er også mulig å tjene penger på å teste spill, noe du kan lese mer om her.

Dersom skriving er din hobby finnes det mange gode muligheter til å tjene penger. Du kan for eksempel skrive og utgi din egen ebok, starte din egen blogg, delta i skrivekonkurranser, eller selge det du skriver til relevante magasiner og ukeblad. Her finner du tips om det å tjene penger hjemmefra med en skrivejobb.

Lyst på litt spenning? Hva med å jakte på skjulte skatter og andre verdifulle ting. Det kan du gjøre ved hjelp av en metalldetektor eller gjennom dykking. Et annet alternativ er å jakte gamle mynter for eksempel gjennom å veksle seddel til mynt. Du taper ikke penger og til slutt finner du kanskje den verdifulle mynten du har drømt om.

Dersom du er dyktig og flink til å kommunisere kan du som regel tjene penger på å lære bort din hobby, uansett hva denne er. Det finnes alltid noen som ønsker å lære og som er villige til å betale.


Les om skrivejobber på nett