Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra

Du kan jobbe hjemmefra som forfatter


Du behøver ikke skrive romaner eller annen skjønnlitteratur for å kunne tjene penger som forfatter og du behøver heller ikke å tenke på å få boka godkjent av et forlag.  Det vi tenker på er naturligvis ebøker og da først og fremst bøker av typen guider. 

Skriv en ebok
Det finnes mange som kan skrive denne typen ebøker og det å lage en ebok er nok enklere enn du tror. Nå betyr for all del ikke det at det er enkelt å tjene penger på denne måten, snarer tvert imot. Men, det betyr at du har muligheten til å jobbe hjemmefra som forfatter. Du kan for eksempel skrive en guide med tips om fotografering eller en ebok med matoppskrifter og tips. Kort forklart er poenget at du kan skrive en ebok om noe du kan og så tjene penger.

Sjekk hvordan du kan tjene penger på å skrive korte artikler

Utfordringene
Det er som nevnt ikke enkelt å tjene penger på denne måten og du vil møte flere utfordringer. Det å lage selve eboka er muligens den minste av disse, ganske enkelt fordi det finnes mange gode hjelpemidler og mange gode guider som hjelper deg. En annen utfordring er å skrive en god bok og da tenker vi ikke bare på innholdet. Du må for eksempel beherske skriftlig norsk eller engelsk rimelig godt og bok må være pedagogisk. En guide skal hjelpe noen å lære bestemte ting og innholdet må bygges opp og presenteres slik at dette et mulig. Det vil være krevende for en nybegynner, men likevel er ikke dette den største utfordringen.

Boka må selges
Den største utfordringen vil sannsynligvis være å få solgt eboka du har forfattet. Her må du med andre ord påregne en god del innsats og tålmodighet. Hvordan skal du markedsføre boka? Hvor og hvordan skal den selges? Det er spørsmål du må bruke tid på og spesielt er markedsføring viktig. Når det gjelder salget kan du for så vidt velge noe så enkelt som å selge via din egen blogg, med PayPal som en enkel og sikker betalingsløsning. Du kan også velge å satse på salg via affiliater, noe du kan lese mer om her. Når det gjelder markedsføring er sosiale medier og en egen blogg to gode muligheter. Et samarbeid med bloggere som skriver om relevante temaer kan også bety verdifull oppmerksomhet. Skriver du en ebok med fisketips bør du for eksempel spør om du kan skrive gjesteinnlegg på noen fiskeblogger og så promotere eboka på en diskre måte.

Hvordan tjene ekstra penger med markedsundersøkelser?

Krevende men mulig
​Fordelen med denne muligheten til å jobbe hjemmefra er at du kan forsøke deg som forfatter uten å risikere noe særlig og uten erfaring eller formell kompetanse. Videre er dette en mulighet til å tjene penger på noe du kan, på hobbyen din, med mer. Det kan også nevnes at det å lage/skrive en egen ebok vil være en lærerik prosess. Ulempen er først og fremst at dette er krevende, samt at det ikke finnes noen garanti for suksess. Faktisk er det mest sannsynlig at du aldri vil tjene særlig med penger, men muligheten er tilstede… Her er noen lenker til nettsteder med nyttige tips om informasjon om det å lage ebøker.

•    http://mashable.com/2012/07/19/digital-tools-create-ebook/
•    http://www.inboundpro.net/how-to-write-ebooks-that-sell
​•    http://www.copyblogger.com/how-to-publish-kindle-ebook/