En passiv inntekt betyr at du gjør en jobb en gang for så å få betalt mange ganger, eller det kan bety at du tjener penger uten å arbeide for dem. I denne artikkelen ser vi litt på noen muligheter som kan gi deg passive inntekter og den mest spennende er nok salg av foto.


En passiv inntekt fra bilder
Det finnes mange fotoarkiv hvor du kan laste opp bilder og så tjene penger hver gang noen betaler for å bruke et av disse. Du utfører med andre ord arbeidet en gang, men du kan tjene penger uendelig mange ganger og dermed har du en passiv inntekt. Forklaringen på hvorfor du kan selge et bilde mange ganger er at kjøperne kun betaler for en rett til å bruke bildet, for eksempel på sin nettside.


Salg av bilder fremstår som en god mulighet til passive inntekter og det er enkelt å komme i gang. Du skal nemlig kun laste opp bildene og så tar andre seg av salget. Det som derimot ikke er like enkelt er å tjene godt med penger, først og fremst fordi konkurransen er stor. Vi anbefaler likevel denne inntektsmuligheten, blant annet fordi du kan tjene flere tusen kroner på et eneste ordinært bilde. Vel å merke dersom motivet er salgbart. Du kan lese mer i vår artikkel om Salg av egne bilder. Her finner du en populær guide og her finner du et av de mange fotoarkivene.

Du kan skrive noe
Det finnes flere muligheter til passive inntekter som er knyttet til skriving og en av disse er e-bøker. Du skriver og publiserer en e-bok som legges ut for salg og så vil du kunne tjene penger i lang tid. Dette er en spennende mulighet til å jobbe hjemmefra med et stort potensiale, men den er naturligvis også krevende og det finnes ingen garanti for suksess. Du kan lese mer i artikkelen jobb hjemmefra som forfatter


Du kan i teorien også skaffe en ekstra inntekt fra en blogg hvor du legger ut AdSense-annonser, men det var nok enklere for noen år siden. Tanken er at du skriver en teamblogg, for eksempel om kosttilskudd og så legge ut annonser. Selv om bloggen ikke oppdateres kan den få en del trafikk fra Google og fordi AdSense-annonser oppdater seg selv behøver du ikke arbeide mer med bloggen. Det å skaffe nok lesere til en blogg som ikke oppdateres er imidlertid krevende og en del informasjon vil etter hvert bli utdatert.


For deg med penger
Dersom du har en del penger kan du skaffe en passiv inntekt gjennom å investere i aksjefond, gjennom aksjehandel eller gjennom automatisert valutahandel. Men, legg merke til at slike inntektsmuligheter alltid er knyttet til en risiko for tap. Da er renteinntekter et tryggere alternativ, men med dagens lave rentenivå kan dette neppe kalles en passiv inntekt.


Utleie av leiligheter eller annen bolig er for øvrig et klassisk eksempel på passive inntekter. I tillegg er det mange yrkesgrupper som tjener mye av sine penger på denne måten. For eksempel forfattere og mange musikere.


  • Klikk for tips om betalte spørreundersøkelser
  • Klikkfor tips om oversetterjobber
  • Klikk for tips om jobber med å sende epost
  • Klikk for tips om skrivejobber


Tips om passive inntekter

Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra