Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra

AdSense annonser passer for deg som blogger


AdSense er en spesiell type annonser som egner seg meget godt til å generere inntekter fra en temalogg, men AdSense kan også benyttes på andre blogger og på andre typer nettsted. I de neste avsnittene finner du tips og informasjon om hvordan du kan tjene penger med AdSense, samt hvordan du kan maksimere inntektene fra denne typen annonser.

Litt om AdSense
AdSense er et annonseprogram drevet av Google og de har blant annet benyttet sin ekspertise innen søkemotoroptimalisering for å utvikle dette geniale systemet. Når Google skal rangere nettsider i søkeresultatene for millioner av forskjellige søkeord og fraser må de nemlig gå gjennom mange millioner nettsted, etter hvert også din nye blogg. Dette som naturligvis utføres automatisk med hjelp av såkalte roboter medfører blant annet at Google vet hvilket innhold du har på bloggen din. 

•    Inntekter med en blogg
•    Inntekter som affiliate

​Dette skjer også i forhold til AdSense som leser innholdet på bloggen din og så automatisk viser de annonsene som er mest relevante i forhold til din blogg. Det øker din mulighet til å tjene penger og ikke minst er det enkelt. Når du først har plassert en annonse på bloggen din vil denne nemlig automatisk oppdateres og strengt tatt behøver du aldri å gjøre mer med slike annonser. 

Kom i gang
Så lenge du har en del besøkende til bloggen din er det svært enkelt å tjene penger med AdSense. Det eneste du behøver å gjøre er å registrere enn konto, velge størrelse og farge på annonsene og så legge til annonsekoden der du ønsker at den skal vises. Dersom du har en gratis blogg på blogger.com er det enda enklere og alt som skal til er noe få klikk. Når du logger deg inn på din nye konto finner du for øvrig en rekke nyttige tips om hvordan du kan tjene penger på denne måten. Du finner også retningslinjene for AdSense og det er viktig at du ikke bryter disse.

Tjene Penger
Det er enkelt å komme i gang med AdSense, men det er en god del ting du kan gjøre for å tjene mest mulig penger på denne typen annonser. Da tenker vi først og fremst på valg av størrelse, farger og plassering, noe du finner tips om i de neste avsnittene. Hvor mye tid og innsats du bør legge i dette avhenger av dine mål, men dersom du satser seriøst på å jobbe hjemmefra bør du bruke en god del tid på å maksimere dine inntektsmuligheter fra AdSense. Små forskjeller i format, farge og plassering kan nemlig utgjøre store forskjeller i inntekt.

Størrelse og farger
Du kan velger mellom flere forskjellige størrelser og du kan selv tilpasse farger på tekst, bakgrunn og ramme når du benytter AdSense. Videre kan du også velge mellom kun å vise tekstannonser, eller også å åpne for bildeannonser. På høyre side i denne artikkelen ser du en annonse (annonsen er fjernet) som er 160X600 piksler hvor vi kun har tekstannonser og hvor vi har valg å tilpasse fargene til nettsted. Dette er en størrelse som passer ypperlig i sidemenyer og lignende og det er en av de mest populære størrelsene. En annen populær størrelse er en liggende annonse på 728x90 piksler som for eksempel passer fint like over en artikkel. Forskjellige kvadrat og rektangler for eksempel på 300X250 piksler har også vist seg å generere godt.

​Hva som er best for dine muligheter til å tjene penger finner du ut ved å forsøke litt forskjellige størrelser. Det samme gjelder i forhold til farger og her benyttes gjerne to forskjellige metoder. En mulig er å velge farger som samsvarer med bloggen din og som dermed gir et inntrykk av at dette er en del av innholdet, mens en annen mulighet er å velge farger som skiller seg klart ut og dermed gir en meget synlig annonse. Hva som vil fungere best avhenger av en rekke faktorer som designet på din blogg, innholdet, samt på dine lesere sine nettvaner. For å finne ut hvordan du kan tjene mest mulig penger må du som nevnt forsøke litt forskjellige muligheter og utforske de mulighetene AdSense tilbyr.

Plassering av AdSense
Plassering av annonser vil naturligvis ha mye å si for hvor store inntekter de generer. Det gjelder kanskje ekstra mye for AdSense, spesielt dersom du kun velger å vise tekstannonser. Disse kan nemlig plasseres midt i en artikkel og dermed vil de fleste legge merke til annonsene. Husk imidlertid å følge retningslinjene til AdSense. Husk også at du ikke bør ødelegge brukeropplevelsen for dine besøkende. Det er de som er ditt grunnlag for å tjene penger og dine annonser bør ikke bli et irritasjonsmoment for leserne.Også i forhold til plassering bør du utforske og forsøke litt forskjellige løsninger, Noen generelle tips kan det likevel være greit å ha i bakhodet og et av disse er å plassere annonser høyt på siden. Sammen med annonser som er plassert nærmest mulig innholdet har nemlig det vist seg å genere gode inntekter. En annonse plasser ved slutten av en artikkel har også vist seg å gi gode muligheter til å tjene penger. Lykke til med AdSense! Det er absolutt noe du bør benytte dersom du ønsker å tjene penger med en blogg.

Artikkelforfatteren skrive også for siden kredttkorthjelpen.no som du finner her.
Her finner du AdSense-bloggen, med nyttige tips   
Her finner du en mulighet til lettjente penger
​Her finner du tips om flere inntektsmuligheter