Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra

Inntekter fra affiliate annonser del 2


Affiliatemarkedsføring gir gode muligheter til å jobbe hjemmefra og i denne artikkelen finner du et eksempel på hvordan du kan tjene penger på denne måten. Vi benytter teskjemetoden i dette eksempelet som er ment å vise hvordan du kommer i gang, hvordan du kan tjene penger, samt hvordan affiliatemarkedsføring fungerer.

I vårt eksempel har Tone et stort ønske om å sikre seg en ekstra inntekt ved å jobbe hjemmefra. Hun har derfor startet en blogg om sminke, klær og mote som har greit med lesere og som gir litt inntekter fra annonser av typen AdSense. Legg merke til at affiliatemarkedsføring også kan benyttes i sosiale medier og epost. 

•    Hvordan jobbe hjemme som affiliate?
•    Hvordan jobbe hjemme med blogging?
•    Hvordan tjene penger som spilltester?

Registrering
Tone bestemmer seg for å bli medlem to affiliate-nettverk som har egne norske program og hun velger NetBooster og TradeTracker. To andre alternativ er Euroads og TradeDoubler. Det er gratis å melde seg inn og Tone oppgir personalia, kontoopplysninger for utbetalinger, med mer. Hun oppgir også adressen til bloggen sin, samt en kort beskrivelse. I løpet av et par timer, eller maks et par timer er hun så godkjent og kan sette i gang. Det hele er gratis og de aller, aller fleste nettsted og blogger blir godkjent.

Velge annonser
Både NetBooster og TradeTracker tilbyr annonser fra mer enn 100 forskjellige aktører og Tone kan velge mellom annonser fra nettbutikker, bokklubber, konkurranser, magasiner/blader, med mer.  Naturlig nok, er det relevante annonser hun ønsker og hun benytter søkefunksjonene på de forskjellige nettverkene til å finne annonser. På sidene til TradeTracker klikker hun på kategorien Mote & Smykker og der finner hun blant annet nettbutikken Motehus.no. Hun registrer seg så for denne kampanjen og kan velge blant en rekke bildeannonser og tekstannonser. Tone velger en stor annonse (160x600 piksler) som hun skal plassere under sidemenyen og det eneste hun behøver å gjøre er å lime inn koden som hun får frem når hun velger annonse. På sidene til Netbooster finner hun annonser for et motemagasin og hun velger en litt mindre annonse som skal plasseres under artiklene hun skriver.

Gjør deg kjent
Nettsidene til de fire nevnte affiliate-nettverkene er noe forskjellige, men oss alle disse er det enkelt å finne de annonsene du ønsker. Det er også enkelt å legge annonsene til bloggen din da du ganske enkelt limer inn den koden du får oppgitt. Utfyllende informasjon og tips finner du oss det enkelte affiliate-nettverk og du bør bruke en liten halvtime til å gjøre deg kjent på nettsidene deres. Sjekk blant annet hvilke muligheter du har til å få statistikk for hver enkelt annonse. Ellers er det bare å kontakte det aktuelle nettverket dersom du har spørsmål. De er vanligvis svært behjelpelige og det er også i deres interesse at du tjener penger. Hver gang du generer et salg tjener nemlig også de penger.

Tjene Penger
Tone fant to annonser som passet godt til temaet på hennes blogg, men i iveren etter å komme i gang glemte hun å sjekke hvor mye hun kan tjene på disse annonsene. Det er for så vidt greit fordi det aller viktigste er å finne relevante annonser, men provisjonen bør likevel vurderes. Tone sjekker nå dette og ser at annonsøren Motehus.no tilbyr en provisjon på 10,5 prosent av det salget hun generer. Dersom noen klikker på hennes annonser og kjøper en kjole til 1000 kroner vil hun med andre ord tjene 105 kroner. Når det gjelder motemagasinet ser hun at hun vil tjene 90 kroner hver gang noen takker ja til tilbudet om et 6 måneders prøveabonnement. 

Sjekk provisjonen
Begge disse annonsørene tilbyr etter vår mening en grei provisjon og det er ingen umiddelbar grunn til å skifte ut disse. Men, det finnes lignende annonsører som også ville passet på Tone sin blogg og som gir høyere provisjon. Samtidig finnes det annonsører som gir betraktelig dårligere provisjon. Poenget er at du alltid bør sjekke hvilken provisjon du tilbys og sammenligne denne med andre aktuelle annonsører. Spesielt dersom du satser seriøst på å jobbe hjemmefra er det viktig å bruke tid på dette. Men, husk at provisjon i seg selv ikke er det viktigste. Aller viktigst er det naturligvis å velge annonser som konverterer bra (er relevante i forhold til innholdet).

Lær mer
Affiliatemarkedsføring er en god mulighet til å tjene penger hjemmefra, men det krever en god del arbeid. Denne artikkelen er kun ment som en grunnleggende innføring i hvordan du kan tjene penger på denne måten. Du finner mer utfyllende og mye nyttige informasjon dersom du søker etter engelskspråklige artikler om dette emnet. Her er en slik artikkel


Her kan du lese om spilltester jobber