​Gode muligheter til å jobbe hjemmefra

Jobbehjemmefraonline.no

© 2013-2018
Alle rettigheter reservert

Hvordan tjene penger med en blogg?


Å tjene penger på en blogg er både spennende og lærerikt, men det byr også på en rekke utfordringer og du må regne med å jobbe mye for de pengene du eventuelt tjener. I de neste avsnittene finner du tips og informasjon om hvordan du kan tjene penger på blogg.

Litt generelt
Dersom du først og fremst ønsker å tjene penger bør du velge å blogge om et emne med godt inntektspotensial. Nå er rosablogger og lignende også en mulighet til å tjene penger hjemmefra, men det er kun et veldig lite mindretall som lykkes med denne typen blogging. Det skyldes både det begrensede potensialet som et forholdsvis lite norskspråklig publikum medfører, samt at denne typen blogg vanligvis gir lite inntekter pr besøkende. 

Blogg om et emne
Når du blogger om et bestemt emne kan du derimot oppnå gode inntekter pr besøkende og det skyldes først og fremst at disse vanligvis aktivt har oppsøkt den typen informasjon du tilbyr på din blogg. En person som på Kvasir har søkt på frasen «fiskestang til ørretfiske» vil for eksempel være mer tilbøyelig til å klikke på annonser når han kommer til din blogg om ørretfiske, da i forhold til en tilfeldig besøkende som leser en blogg som handler om litt forskjellig. Enkelt forklart vil en temablogg gir besøkende med reell interesse for det emnet du skriver om og dermed også for relevante annonser. Dersom du skal tjene penger på en blogg er det først og fremst forskjellige annonsetyper du kan benytte deg av.

Les om det å tjene penger som forfatter av ebøker

Søkemotoroptimalisering
Utfordringen med blogging er først og fremst å skaffe besøkende eller trafikk som det gjerne kalles. Det gjelder også for en temablogg og for å oppnå den relevante trafikken omtalt i forrige avsnitt er det søkemotoroptimalisering (SEO) som gjelder. Litt mer presist betyr det arbeidet med å oppnå gode rangeringer på søkeresultatene fra søkemotorer som Google, Bing og Yahoo. For bloggen din om ørretfiske vil det for eksempel være ønskelig å rangere høyt på søkeord og fraser som «ørretfiske» og «fiskeutstyr til ørretfiske». Vi kommer tilbake med en egen artikkel om søkemotoroptimalisering som er noe du ganske enkelt må lære deg dersom du skal kunne tjene penger på blogging om et tema. Legg merke til at det tar tid før du ser resultatene fra søkemotoroptimalisering og at du finner mange nyttige tips på nettstedet seomoz.org.

Tjene penger
Som nevnt er annonser den beste muligheten til å tjene penger på en blogg og dersom du har relevant trafikk kan du sikre deg en pen inntekt på denne måten. AdSense og Affiliate er da den typen annonser de fleste velger å benytte, men også direktesalg av annonseplass kan generere gode inntekter. AdSense er annonser som så langt som mulig automatisk tilpasses innholdet på bloggen din og disse egner seg således ypperlig for temablogger. Videre oppdateres disse annonsene automatisk og du får betalt hver gang noen klikker på en av dine AdSense-annonser.

Affiliate-annonser betyr at du vanligvis får betalt dersom dine lesere klikker på en av disse annonsene og så foretar en handling, for eksempel et kjøp eller en påmelding. Du må i utgangspunktet selv velge hvilke annonser som skal vises på din blogg og du må oppdatere disse når kampanjer endres, avsluttes eller lignende. Begge disse inntektsmulighetene bør forsøkes dersom du ønsker å tjene penger med en blogg og vi kommer tilbake med egne artikler om med nyttige tips om dette emnet. Blant annet finnes det mye du kan gjøre for å maksimere inntektene fra de forskjellige annonseplassene på din blogg.

Kom i gang
Før du begynner å tenke på hvordan du kan tjene penger må du imidlertid komme i gang og det innebærer at blant annet at du må finne ut om du ønsker å benytte en gratis bloggtjeneste som blogger.com eller om du ønsker eget domene, design, med mer. Det finnes fordeler med begge alternativene, men for nybegynnere vil vi absolutt anbefale blogger.com. Der kan du enkelt og gratis opprette din egen blogg og i motsetning til andre gratis bloggtjenester har du 100 prosent kontroll over hvilke annonser du ønsker å vise. Du beholder også selv alle inntektene og det er nok hovedårsaken til at tusenvis av personer benytter blogger.com til å tjene penger på nett. 

Velg riktig emne
Før du setter i gang må du naturligvis også velge hvilket eller hvilke emner du skal blogge om. Det er selvfølgelig ditt eget valg, men dersom målet ditt er å tjene penger bør du ta hensyn til et par faktorer som vil påvirke dine muligheter til å lykkes. Det første du bør tenke på er at det emnet du velger må ha et inntektspotensial og litt mer presist vil det si at emnet må være av interesse for mange mennesker slik at du kan få god trafikk. Emnet bør også ha et kommersielt potensiale slik at du finner relevante annonser. Det andre du bør tenke på er konkurransen og med det mener vi at noen av de emnene med størst potensiale også innebærer stor konkurranse og dermed ikke er det beste valget for en nybegynner. Vi nevner også at det er en fordel å velge et emne som du har interesse for og/eller kunnskap om. Dette er ikke en forutsetning for å kunne tjene penger på en blogg, men det vil gjøre det hele svært mye enklere da du slipper å lære deg et helt nytt emne. 

Her finner du flere jobbmuligheter
Herfinner du skrivejobber
Herfinner du en mulighet til å jobbe hjemmefra